Találtam egy riportot,a lényegét megpróbáltam leforditani.
http://www.youtube.com/watch?v=ePNJsFhd9z4Az egyik német adó müsorában beszélgettek Al Walser-rel aki a Jackson család közeli barátja,és évek óta személyessen ismeri Michaelt is.
A beszélgetés eleje a várható temetésről szól.
......
Majd
Riporter: Júni 25.-én amikor Michael Jackson meghalt hogy élted meg ezt a napot,meglepődött hogy ezt történt?
Al: Nagyon meglepődtem,hogy ezen a napon történt,már komolyan aggódtam ért 7-8-évvel ezelőtt.
Akkor beszéltem az anyukájával róla,hogy én úgy érzem hasonlóan végzödhet nála,mint Elvis Presley-nél.
Ő akkor ezt a hasonlatott inkább úgy értette,hogy zeneileg ,sikereiben és igy tovább.
Riporter: Voltál a családnál közvetlenü a halál után?
Al: igen akkor is ott voltam,de ez a beszélgetés az anyukájával már 7-éve történt.Az utolsó koncertje után ahol szintén ott voltam a testvérekkel.Nekem ott egy pár dolog feltünt.És én tudtam ha egyáltalán valakire halgat az csak az anyukája.
Riporter: Tehát többen számoltak a halálával a családon belül?Ez egy kicsit úgy hangzik.
Al:Én úgy mondanám természetessen sokan tudták,hogy itt probléma van a tablettákkal,de nekik meg volt kötve a kezük.
Michael nem engedte a legközelebbi embereket sem magához,ha kényelmetlen lettek számára,(Vagy ha rámutattak dolgokra)Ezt nem engedte.
Riporter:Jelentésekben szerepel,hogy Michael a Propofol tuladagolásban halt meg amit sokan sejtettek.Kinek a felelőssége?
Dr. Conrad Murray.Te hogy látod az egésszet?
Al:Én ugy gondolom,hogy nem lehet csak egy emberre mutogatni.Ez az utolsó évek egyben.Michael csak azt Hagyta,engedte sokszor ami kényelmes volt neki.Akik sokszor igent mondanak.Ezek az emberek anyagilag fügtek tőle.Ezek az emberek nem voltak elég erőssek hozzá,hogy azt mondják,hogy igy nem mehet tovább.
Riporter:Függő volt?
Al: Én csak úgy tudnám mondani,hogy nem tudott aludni,és valószinü olyan dolgokhoz nyúlt amit mások nem biztos,hogy tennének.
Riporte:Beszélt erről?
Al:Nem.
Al irt egy számut,utánna erről beszélnek....